Ουσίες που βελτιώνουν την γεύση της τροφής

Ουσίες που βελτιώνουν την γεύση της τροφής. Γλουταμινικό μονονάτριο (MSG). Ενισχυτικό γεύσης των τροφών αποδίδει την γεύση ουμάμι

2021-01-05 23:56
της Δήμητρας Σπανού , Χημικού, καθηγήτριας στο 1ο Γυμνάσιο Δάφνης     ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ + ΜΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑ Στην στοματική μας κοιλότητα υπάρχουν ομάδες εξειδικευμένων γευστικών κυττάρων, που ενεργοποιούνται με την επαφή με ορισμένες χημικές ουσίες , είναι...